جراحی بینی
جراحی بینی یکی از انواع عملهای زیبایی و درمانی می باشد. که امروزه افراد بسیار زیادی در سرتاسر جهان به منظور بهبود عملکرد تنفسی و وضعیت ظاهری خود به آن روی می آورند.
عمل بینی از دو جهت اهمیت بسیار زیادی دارد:
زیبایی
بینی به دلیل قرارگیری در مرکز صورت و برجسته بودن عضوی است که در نگاه اول توجه افراد را به خود جلب می کند. وجود کوچکترین ایراد در بینی موجب تاثیرگذاری بر دیگر اجزای صورت می شود.
برخی از افراد گمان می کنند که داشتن یک بینی بی عیب و نقص برای داشتن یک چهره زیبا کافی است.
در صورتی که چنین نبوده و بینی در صورتی موجب بهبود وضعیت ظاهری افراد خواهد شد. که با دیگر اجزای چهره همچون لبها، چانه و غیره در تناسب باشد. بنابراین در حین عمل می بایست به تناسب این عضو با سایر اجزای صورت نیز توجه کرد.
اگر هدف از انجام عمل برطرف کردن مشکلاتی باشد که زیبایی بینی را تحت تاثیر قرار دادهاند، به آن جراحی زیبایی بینی گویند.
عملکرد تنفسی
وظیفه بخش عمده ای از عملکرد تفسی انسان بر عهده بینی می باشد.
وجود تودههایی به نام پولیپ به شکل انگور که در بیشتر موارد خاکستری رنگ و در برخی موارد بی رنگ است. و همینطور کج بودن تیغه بینی که به آن انحراف گفته می شود عملکرد طبیعی تنفسی افراد را با اختلال روبرو می کند و می بایست برطرف شوند.
عمل تنها روشی است که برای برطرف کردن این مشکلات به کار برده می شود. به عمل بینی با اهداف درمانی جراحی درمانی بینی گفته می شود.
تفاوت بینی استخوانی و بینی گوشتی
بینی گوشتی:
ساختار این نوع از بینیها متشکل از استخوانهایی ضعیف و پوستی با ضخامت بسیار زیاد است که غدد فعال چربی به وفور در آن وجود دارد.
بینی استخوانی:
در ساختار این نوع از بینیها، استخوانها و غضروفهای بسیار مستحکم همراه با پوستی نازک وجود دارد.
یکی از عواملی که در موفقیت آمیز بودن نتیجه جراحی بینی تاثیر زیادی دارد، ضخیم و مستحکم بودن غضروفهای بینی و نازک بودن پوست بینی است.
به همین دلیل نتیجه ای که از عمل بینی استخوانی به دست می آید بسیار رضایت بخش تر از عمل جراحی بینی گوشتی می باشد.
هر چند باید گفت که اگر جراح بینی از تجربه کافی در زمینه بینی گوشتی برخوردار بوده و بیمار نیز توقعات واقع بینانه ای از عمل جراحی زیبایی بینی داشته باشد. نتیجه عمل بینی گوشتی به اندازه ای هست که رضایت فرد را جلب نماید.
جراحی بینی با لیزر
برخی از افراد به دلیل قیمت نسبتاً بالای عمل بینی، ترس از بیهوشی و عوارض احتمالی ناشی از عمل بینی به دنبال روشهایی جایگزین برای جراحی زیبایی بینی هستند.
این افراد در هنگام جستجو در گوگل با روشهایی همچون عمل بینی با لیزر، برطرف کردن نقص بینی با تزریق ژل، کوچک کردن بینی با دستگاههای مخصوص و غیره مواجه می شوند. هیچ کدام از این موارد تاثیری در برطرف کردن ایراداتی همچون قوز بینی ندارد و حتی ممکن است مشکلات بیشتری برای شما به وجود بیاورد.
نتیجه جراحی بینی
بینی افراد بعد از جراحی دارای دو فرم طبیعی یا فانتزی خواهد بود، عوامل بسیاری در تعیین فرم بینی تاثیرگذارند که در ادامه به آنها اشاره خواهیم نمود.
جراحی یبنی طبیعی:
این فرم از بینیها دارای قوس نیستند و به دلیل سربالا و کوچک نبودن زیاد، بسیار طبیعی به نظر می رسند. هدف از انجام جراحی از بین بردن ایراداتی است که ظاهر بینی را تحت تاثیر قرار دادهاند و تغییرات زیادی در فرم بینی ایجاد نمی گردد.
جراحی بینی فانتزی:
در بینیهای فانتزی بر خلاف بینیهای طبیعی تغییرات زیادی همچون کوچک شدن، سربالا شدن و ایجاد قوس در بینیها ایجاد می شود. زاویه بین لب بالا و نوک بینی در بینیهای فانتزی که در اصطلاح به آنها بینیهای عروسکی نیز گفته می شود، 105 درجه می باشد.
لازم به ذکر است که علاوه بر دو فرم طبیعی و فانتزی که به آنها اشاره نمودیم، جراحی بینی نیمه فانتزی نیز وجود دارد که حد بین جراحی بینی طبیعی و جراحی بینی فانتزی می باشد.
چه فرمی از بینی برای ما مناسب است؟
اولین سوالی که ذهن افراد متقاضی جراحی بینی را به خود مشغول می کند در رابطه با فرم بینی مناسب آنهاست. آنها می خواهند بدانند که کدام بینی به چهره آنها بیشتر می آید و موجب زیبایی شان خواهد شد.
از طرف دیگر افرادی نیز وجود دارند که پای خود را درون یک کفش کرده و مصرانه خواستار عمل بینی طبیعی، فانتزی یا نیمه فانتزی هستند!
فاکتورهای زیادی در تعیین فرم مناسب بینی برای هر فرد وجود دارد که عبارتنداز:
نوع بینی
مهم ترین عامل در تعیین فرم بینی بعد از جراحی، نوع آن می باشد.
به طوری که افراد دارای بینی گوشتی تحت هیچ عنوانی نمی توانند برای انجام جراحی بینی فانتزی اقدام کنند زیرا برای انجام جراحی بینی فانتزی دو عامل لازم است که بینیهای گوشتی هیچ کدام از این دو ویژگی را ندارند:
داشتن پوست نازک:
همانگونه که گفتیم فرم بینی فانتزی بسیار کوچک بوده و در آن ظریف کاریهایی مثل ایجاد قوس زیاد و سربالا شدن بینی صورت می گیرد که در صورت کلفت و ضخیم بودن پوست بینی این تغییرات به خوبی مشاهده نخواهند شد.
داشتن غضروفهای محکم:
بینی باید دارای غضروفها و استخوانهای محکم باشد تا بتوان در آن قوس ایجاد کرده و آن را سربالا نمود، به دلیل ضعیف بودن استخوانهای بینیهای گوشتی ایجاد این تغییرات در آن عملاً غیر ممکن است.
در نتیجه فقط افرادی که بینی شان استخوانی است می توانند بینی خود را به فرم فانتزی جراحی کرده و افرادی با بینیهای گوشتی تنها قادر به انجام جراحی بینی طبیعی بوده و در شرایط بسیار خوش بینانه، می توانند برای جراحی بینی نیمه فانتزی اقدام کنند.
سلیقه خود بیمار
برخی از بیماران مایلند تا نتیجه جراحی بینی به وضوح در صورت آنها قابل مشاهده باشد و افراد دیگر در هنگام مواجهه با آنها متوجه جراحی بینی شان باشند چون معتقدند هزینه زیادی برای آن صرف کرده اند.
برخی دیگر مایلند تا بینی و صورت شان حالت فانتزی و عروسکی داشته باشد، بدیهی است که بینی مناسب برای هر دو گروه بالا بینی فانتزی می باشد.
در طرف مقابل، افرادی هستند که هیچ تمایلی برای ایجاد تغییرات افراطی در بینی خود نداشته و دوست دارند ظاهر طبیعی صورت و بینی شان حفظ گردد، جراحی بینی طبیعی به دلیل مطابقت با سلیقه این گونه از افراد برای آنها مناسب تر است.
تناسب بینی با دیگر اجزای صورت
برای داشتن یک جراحی بینی موفق، فقط بی نقص بودن بینی شرط نبوده و بینی فرد باید با تمامی اجزای موجود در صورت در تناسب باشد، تنها در این صورت است که بینی موجب بهبود وضعیت ظاهری بیمار خواهد شد.
توجه داشته باشید که گفتیم بهبود، نه زیبایی بدون چون و چرا. بدیهی است که جراحی بینی موجب از بین رفتن مشکلات دندانی، عقب یا جلو بودن چانه، افتادگی پلک و ایرادات دیگر نشده و افرادی که در صورت شان نقصهای دیگری دارند نباید از جراح بینی انتظار معجزه داشته باشند.
دکتر سیما منتظر لطف الهی، در جلسه مشاوره قبل از عمل بینی یک سری عکسبرداریهای دقیق از زوایای مختلف بینی و صورت را برای بیمار تجویز نموده و با تسلط و اشراف کاملی که بر علوم ریاضی و زیبایی شناسی دارند فرم بینی که بیشترین تناسب با صورت شما داشته باشد را برای تان انتخاب می کند.
برای این موضوع یک قاعده کلی وجود دارد آن این است که:
فرم بینی متناسب برای افرادی که صورت شان بزرگ است فقط فرم طبیعی بوده در حالیکه هر دو فرم طبیعی و فانتزی برای افرادی با صورتهای کوچک در تناسب می باشد.
جنسیت در جراحی بینی
خانمها غالباً دارای صورتهای ظریف بوده و به دنبال ظرافت بیشتر هستند، به همین دلیل خواستار عمل بینی فانتزی یا نیمه فانتزی هستند.
در حالیکه آقایان دارای صورتهای بزرگ با استخوان بندی محکم بوده و تاکید دارند که جذبه و ابهت آنها با انجام جراحی بینی به قوت خود باقی بماند.
بنابراین فرم بینی طبیعی برای آنها بسیار مناسب تر از عمل بینی فانتزی است و کمتر آقایی خواستار بینی فانتزی است.
عمل بینی ترمیمی
ممکن است بنا به دلایل مختلفی همچون عدم انتخاب دکتر زیبایی مناسب، ایرادات موجود در بینی همچون قوز به طور کامل برطرف نشود.
یا مشکلاتی علاوه بر مشکلات اولیه همچون چسبندگی بینی، غیر قرینه بودن سوراخها و… در آن ایجاد شود. به دلیل عدم انجام مراقبتهای لازم بعد از عمل بینی نتیجه به دست آمده از آن مورد رضایت شما قرار نگیرد.
باید بگوییم که برخی از این ایرادات با انجام جراحی ثانویه یا جراحی ترمیمی قابل اصلاح بوده ولی برخی دیگر تا همیشه با بیمار همراه خواهد بود.
درست است که با انجام عمل ترمیمی بینی می توان ایرادات ناشی از عمل بینی اولیه را برطرف کرد ولی انجام آن زمان و هزینه دوباره ای را از بیمار خواهد گرفت بنابراین در هنگام انتخاب جراح بینی خود دقت لازم را صرف کنید تا نیازی به انجام عمل ترمیمی بینی نداشته باشید.
اقدامات قبل از جراحی بینی
اولین و مهم ترین قدم برای انجام جراحی بینی، تحقیق و جستجو درباره جراح بینی خوب و با تجربه است که بسیار حائز اهمیت بوده و رابطه مستقیم با نتیجه نهایی خواهد داشت.
پس از انتخاب جراح بینی مورد نظر خود، به بررسی کلینیک یا بیمارستانی که عمل در آن صورت می گیرد بپردازید. و میزان امکانات و کادر درمانی را مورد سنجش قرار دهید.
از دو هفته پیش از جراحی بینی از انجام اقدامات زیر خودداری نمایید:
استعمال دخانیات:
دخانیات حاوی نیکوتین است که این ماده موجب اختلال در گردش خون و اکسیژن رسانی به آن خواهد شد. به همین دلیل ممکن است روند عمل را با مشکل مواجه کند.
الکل:
استفاده از نوشیدنیهایی که حاوی الکل هستند. موجب گشاد شدن رگهای خونی می شوند و احتمال خونریزی در حین عمل را افزایش می دهند.
جهت اطلاع افزایش ادرار موجب کاهش آب بدن می شود و می تواند میزان کبودی و تورم صورت پس از عمل را افزایش دهد.
لازم به ذکر است ممکن است الکل با داروهای بیهوشی و سایر داروهایی که باید بیمار پس از عمل مصرف کند، تداخل داشته باشد.
داروهای رقیق کننده:
مصرف داروهایی همچون وارفارین، آسپرین، پروفن و این قبیل داروها در کاهش غلظت خون موثر هستند. و این موضوع می تواند به خونریزی بیمار منجر شود.
جراحی بینی
سایر اقدامات قبل از عمل بینی
بیماران باید انتظارات و مشکلات بینی خود را با پزشک مطرح نمایند.
پیش از عمل آزمایشات و عکسبرداریها لازم را انجام دهید و نتیجه آنها را در اختیار جراح بینی خود بگذارید.
تا پزشک با بررسی آنها از آمادگی شما برای عمل اطمینان حاصل نماید.
اگر در یک سال گذشته عمل درمانی انجام داده اید، یا سابقه بیماری خاصی دارید. حساسیت دارویی دارید، حتما دکتر خود را در جریان بگذارید.
چند روز قبل از آمدن به بیمارستان شروع به خوردن مایعات و مواد مغذی بیشتری کنید تا مقاومت بدن بیشتر شود.
شب قبل از عمل شام سبک میل کنید و از هشت ساعت قبل، خوردن و آشامیدن را کنار بگذارید. زیرا لازم است حین عمل معده خالی باشد.
- قبل از عمل بینی استحمام کنید.
- روز عمل خانمها بدون آرایش در محل بیمارستان یا کلینیک حضور داشته باشند. همچنین بهتر است لاک خود را پاک کنند.
- آقایان نیز باید ریش و سبیل خود را اصلاح نمایند.
- از داشتن زیور آلات و اشیاء فلزی خودداری نمایید.
- به اتفاق یک همراه و مدارک پزشکی و شناسایی (کارت ملی) خود به بیمارستان مراجعه فرمایید.
- یک ساعت زودتر از زمان اعلام شده در بیمارستان حضور داشته باشید.
در کلینیک دکتر سیما منتظر لطف الهی شما می توانید با تعیین نوبت حضوری یا آنلاین مشاوره و ویزیت درمانی شوید، و پس از تصمیم گیری عمل بینی خود را با بهترین تجهیزات روز دنیا انجام دهید.